#1
  1. No Profile Picture
    Junior Member
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Oct 2000
    Posts
    7
    Rep Power
    0
    Hello,

    I have recently decided to get into more back end stuff, so I got the Apache,PHP, Mysql bundle and installed it. Now I need to know what to do and how to make it run. I have no experience with this kind of thing and I am looking for a good tutorial. I am using Win 98. I have tried the webmonkey tutorial, but it seems to take for granted a certain level of understanding. I do know html, JavaScript and some Perl, if it helps.

    Thanks,

    cjubenville@expressmail.net
  2. #2
  3. chown python:users\ /world
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Jul 2000
    Location
    Texas Tech
    Posts
    95
    Rep Power
    15
    You downloaded the bundle from http://www.firepages.com.au??

    ------------------
    Hartmann
  4. #3
  5. No Profile Picture
    Contributing User
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Jul 2000
    Posts
    33
    Rep Power
    15
    Download firepages bundle from http://www.firepages.com.au/bundle.php3 and follow instructions. Within minutes it will installs all required things. I have tried it. and it works perfectly on Win98.
  6. #4
  7. No Profile Picture
    Junior Member
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Oct 2000
    Posts
    7
    Rep Power
    0
    I have downloaded the Firepages bundle and installed it. The test it came with ran successfully. I tried to access it offline through http://localhost and got an 'this page not available offline message. (the computer name was changed to localhost) Then I tried http://localhost/c:/phpdev/www/index.php3 and got an 'you don't have permission' type message.

    I think I need to set permission somewhere first, but where? Is this the htpasswd?

    Thanks,

    cjubenville@expressmail.net
  8. #5
  9. chown python:users\ /world
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Jul 2000
    Location
    Texas Tech
    Posts
    95
    Rep Power
    15
    Do you have the Personal Web Server installed??? This might be the problem... If you do, go to it and hit stop. Then start Apache as usual and it should work.

    ------------------
    Hartmann
  10. #6
  11. No Profile Picture
    Junior Member
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Oct 2000
    Posts
    7
    Rep Power
    0
    I had PWS installed, but then I took it off and it no longer shows up in the add/remove programs box. I also had just Apache installed, but I took this off the same way (using the add/remove programs dialog box).

    Thanks,

    cjubenville@expressmail.net

IMN logo majestic logo threadwatch logo seochat tools logo