#1
  1. No Profile Picture
    Contributing User
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    296
    Rep Power
    0

    Apache won't start after install of php


    I install apache 2 and it's running with no problem.

    I install php 5 and now apache wont start, only if
    I comment out LoadModule php5_module modules/libphp5.so

    I try php-5.0.4 and php-5.1.0b3 with httpd-2.1.6-alpha or
    httpd-2.0.54

    Don;t know why apache wont start, I dont receive any error.
    Pease help.
  2. #2
  3. Banned ;)
    Devshed Supreme Being (6500+ posts)

    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Woodland Hills, Los Angeles County, California, USA
    Posts
    9,592
    Rep Power
    4207
    Perhaps there is some dependancy issue with libphp5.so. Have you checked /var/log/messages and your apache error_log as well. How about if you start it up with httpd -l.
    Up the Irons
    What Would Jimi Do? Smash amps. Burn guitar. Take the groupies home.
    "Death Before Dishonour, my Friends!!" - Bruce D ickinson, Iron Maiden Aug 20, 2005 @ OzzFest
    Down with Sharon Osbourne

    "I wouldn't hire a butcher to fix my car. I also wouldn't hire a marketing firm to build my website." - Nilpo
  4. #3
  5. No Profile Picture
    Contributing User
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    296
    Rep Power
    0
    I don't get anything in /var/log/messages or apache error_log
    but I will try the -l option asap. Now I'm trying qmail.
    Thanks for your help.
  6. #4
  7. No Profile Picture
    Contributing User
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    296
    Rep Power
    0
    Well, the problem was that I didn't have zlib, so I install zlib-1.2.3 and now it rocks!!!
    Thanks for your help.

IMN logo majestic logo threadwatch logo seochat tools logo