#1
  1. No Profile Picture
    Contributing User
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    448
    Rep Power
    12

    strange css menu is borked in netscape


    This side menu works great in MSIE, but in netscape and mozilla the top half of the menu is unfunctional (screenshots and above), it's very strange.

    here is the css for the menu
    Code:
    #leftcolumn ul {
    	list-style: none;
    	margin: 0;
    	padding-top: 5px;
    	padding-left: 5px;
    	border: none;
    }
    
    #leftcolumn li {
    	margin: 0;
    }
    
    #leftcolumn li a {
    	display: block;
    	height: 12px;
    	text-align: left;
    	text-decoration: none;
    	color: #000;
    }
    
    html>body #leftcolumn li a {
    	width: auto;
    }
    
    #leftcolumn li a:hover {
    	color: #A03215;
    }
    
    #leftcolumn ul.subnav {
    	list-style: none;
    	margin: 0;
    	padding-top: 0px;
    	padding-left: 10px;
    	border: none;
    }
    
    #leftcolumn ul.subnav li {
    	margin: 0;
    }
    
    #leftcolumn ul.subnav li a {
    	display: block;
    	text-align: left;
    	height: 12px;
    	text-decoration: none;
    	padding-left: 3px;
    	margin-bottom: 1px;
    	border-left: 7px solid #B2B2B2;
    	color: #B2B2B2;
    }
    
    html>body #leftcolumn ul.subnav li a {
    	width: auto;
    }
    
    #leftcolumn ul.subnav li a:hover {
    	color: #000;
    	border-left: 7px solid #A03215;
    }
    here is the code for displaying it.
    PHP Code:
    <ul>
    <
    li><a href="">Register!</a></li>
    <
    li><a href="">News</a></li>
    <
    li><a href="">About us</a></li>
    <
    li><a href="">Forums</a></li>
    <
    ul class="subnav">
    <
    li><a href="">General</a></li>
    <
    li><a href="">Quests</a></li>
    <
    li><a href="">Technical</a></li>
    <
    li><a href="">Off-topic</a></li>
    </
    ul>
    <
    li><a href="">Screenshots</a></li>
    <
    ul class="subnav">
    <
    li><a href="">Official</a></li>
    <
    li><a href="">Beta Images</a></li>
    <
    li><a href="">Concept Art</a></li>
    </
    ul>
    <
    li><a href="">Beta Journals</a></li>
    <
    li><a href="">Information</a></li>
    <
    ul class="subnav">
    <
    li><a href="">Guides</a></li>
    <
    li><a href="">Races</a></li>
    <
    li><a href="">Classes</a></li>
    </
    ul>
    <
    li><a href="">Downloads</a></li>
    <
    li><a href="">Contact</a></li>
    </
    ul
    thanks!
    -Sotonin
  2. #2
  3. No Profile Picture
    Contributing User
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    448
    Rep Power
    12
    i can't figure out for the life of me what is wrong, the syntax appears correct im not missing any <a hrefs> or anything. Is there anybody that can shed some light on this?
    -Sotonin
  4. #3
  5. Thanks Johnny Hart (BC) R.I.P.

    Join Date
    May 2003
    Location
    Dallas
    Posts
    5,268
    Rep Power
    1956
    If these are supposed to be nested sublists, which they appear to be, your syntax is wrong.
    Code:
    <ul>
      <li></li>
      <li>
        <ul>
          <li></li>
          <li></li>
        </ul>
      </li>
    </ul>
    The sub-ul is syntactically the content of a li. I don't know why you got the results you got, but that's the only thing I saw.

    cheers,

    gary
    Last edited by kk5st; April 8th, 2004 at 05:38 PM. Reason: Got to find a keyboard that can spell
    There are those who manage to build a web site without knowing what they're doing; thereby proving to themselves they do, indeed, know what they're doing.

    My html and css workshop, demos and tutorials.
    Ask a better question, get a better answer.

IMN logo majestic logo threadwatch logo seochat tools logo