Thread: MX not found

    #1
  1. No Profile Picture
    Registered User
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    2
    Rep Power
    0

    MX not found


    Hi,
    I have setting up a mailserver using postfix, but I have some problems to pass the antispam barriers (even when I send one message)... I don't know if this can be a MX issue but when I check my DNS with DNSLookup, I get the message "MX not found".
    It seems that all is ok in my /var/lib/bind/mydomain.hosts

    mail.mydomain. IN A xxx.xxx.xxx.xxx
    mydomain. IN MX 5 mail.mydomain.

    Where is the problem?

    Thank you and sorry for my bad english
  2. #2
  3. No Profile Picture
    Contributing User
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    May 2013
    Posts
    50
    Rep Power
    2
    The best way to find out whether your MX record is OK or not is to send yourself an email!

    What is the domain in question?

    Did you set a SPF/TXT record?
    All generalizations are false, including this one. Free hosting
  4. #3
  5. No Profile Picture
    Registered User
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    2
    Rep Power
    0
    Originally Posted by freak.inside
    The best way to find out whether your MX record is OK or not is to send yourself an email!

    What is the domain in question?

    Did you set a SPF/TXT record?
    When I send me a mail it works, but not with all domain (1&1 don't receive my mails and the others receive them in spam), but I don't know if this is a problem of the postfix configuration, I just want to solve this DNS problem and exclude it from the causes of postfix malfunctions.

    I have a SPF record

    mydomain SPF - Sender Permitted From v=spf1 a mx a:mydomain ip4:myIp ?all

    but I haven't a TXT one for "mydomaine"
    I need to add others records?

    Thank you
  6. #4
  7. No Profile Picture
    Contributing User
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Jun 2004
    Location
    West Coxsackie, NY
    Posts
    37
    Rep Power
    11
    Generally that error is DNS related.

    Can you run through your steps. Are you sending out and to who. Does anyone receive it. Can you send internally?

IMN logo majestic logo threadwatch logo seochat tools logo