#1
  1. No Profile Picture
    Registered User
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    9
    Rep Power
    0

    Question my nameserver giving mysterious problems!


    Hi all

    I have a website , my-website.com
    and I have another website called - my-second-site.com

    I am running nameserver for them on my own server usnig BIND. (By the way, I am running both primary, and secondary name server on the same box - stupid - but I can't afford a second machine and internet connection to it)
    Anyways.. so the problem is
    www.my-second-site.com is reachable by browsers and my-website.com is not. Both were reachable untill few days ago..since over 6 months. But now suddenly one of them is not resolving properly !
    I have checked named.conf thoroughly, I have checked the host file etc. all SOA records are in order, no syntax error either. Everything is working fine. One site is accessible and other is not !
    :


    Domain name has also not expired or anything.

    Kindly advise !! Please
  2. #2
  3. Banned ;)
    Devshed Supreme Being (6500+ posts)

    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Woodland Hills, Los Angeles County, California, USA
    Posts
    9,607
    Rep Power
    4247
  4. #3
  5. No Profile Picture
    Registered User
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    9
    Rep Power
    0

    sorry ! names of the DNSes are


    Hi,

    Thanks Scorpions4ever for that link.
    Sorry for the obscuration !

    My Site name is www.exeedra.com ( it is inaccessible by name, and is accessible by IP)
    http://66.221.104.10 accessible
    www.exeedra.com - not reachable.

    My second site's name is www.exceedra.com (it is accessible by name!)

    Both are hosted on the same server, same machine, same ip, same nameservers/dns.


    Kindly advise !! Please.
  6. #4
  7. Banned ;)
    Devshed Supreme Being (6500+ posts)

    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Woodland Hills, Los Angeles County, California, USA
    Posts
    9,607
    Rep Power
    4247
    Please post the config file for exeedra.com, as well as the relevant section of named.conf here. It appears that your name server replies fine for exceedra.com, but not for exeedra.com. I suspect you have a nameserver config issue here.
  8. #5
  9. No Profile Picture
    Registered User
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    9
    Rep Power
    0

    config files


    Hi ,

    First of all, thanks for taking time to go through my post and answering me. I really apperciate it.

    I have attached the zip file, which conains three text file

    1. named-conf.txt .. I have copy pasted everything from that to in his text file.

    2. exeedra-com-hosts text file..copied from that to in this text.

    3. exceedra-com-hosts text file..copied from there to this text file.

    I dont know if there are any more config files that r needed to be attached

    There are other domains/subdomains that I have hosted on the server, so the file called exeedra.com.hosts was pretty big..

    I could not copy-paste all the records but I have copy-pasted most of the file into this text.. All the records were identical with just different subdomain name. For example:

    $ORIGIN car.exeedra.com.
    www 86400 IN A 66.221.104.10
    $ORIGIN sitename.exeedra.com.
    www 86400 IN A 66.221.104.10

    Thank you so much !
    Attached Files
  10. #6
  11. Banned ;)
    Devshed Supreme Being (6500+ posts)

    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Woodland Hills, Los Angeles County, California, USA
    Posts
    9,607
    Rep Power
    4247
    1. Did you use some kind of admin tool to edit your exeedra.com.hosts file? It appears to be frobbed.

    2. It appears that you have multiple subdomains. Some of them appear to be test subdomains (such as hello123). Do you want them to be there or not?

    Anyways, try this for the exeedra.com.hosts file:
    Code:
    exeedra.com.	IN	SOA	ns1.exeedra.com. hostmaster.exeedra.com. (
                                            1027942480      ; Serial
                                            10700           ; refresh every 10 hours
                                            3600            ; retry after 1 hour
                                            604800          ; expire after 1000 hours
                                            36000           ; default ttl is 100 hours
    				)
    @		IN	NS	ns1.exeedra.com.
    @		IN	NS	ns2.exeedra.com.
    @		IN	MX	10 mail.exeedra.com.
    mail		IN	A	66.221.104.10
    www		IN	A	66.221.104.10
    sachin		IN	A	66.221.104.10
    max		IN	A	66.221.104.10
    sitename		IN	A	66.221.104.10
    car		IN	A	66.221.104.10
    hello123		IN	A	66.221.104.10
    @		IN	A	66.221.104.10
    HTH
  12. #7
  13. No Profile Picture
    Registered User
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    9
    Rep Power
    0
    2. It appears that you have multiple subdomains. Some of them appear to be test subdomains (such as hello123). Do you want them to be there or not?
    HTH
    Thanks for the code.
    Yes, I will be needing all the subdomains and a whole lot more. I hope that does not create any problems. Does it ?

    Yes, let me try out the code. I'll let you know if it works.

    Thanks a ton for spending time on answering my post. I am still a newbie but I hope to be able to help everyone I learn more.
  14. #8
  15. No Profile Picture
    Registered User
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    9
    Rep Power
    0

    Thumbs up Hey it worked!


    Hey,

    I had to make little more changes to the file for adjusting all the subdomains ..but essentially the same code.

    It worked ! Thanks a ton !

    You are the bond ;-)

    Can I ask another question ? How to setup my secondary DNS (slave nameserver) with a different IP on the same machine. I have a second IP 66.221.104.11 too.
    As in, Would I have to make any changes in the Zone(.hosts) file while setting it up ?
  16. #9
  17. Banned ;)
    Devshed Supreme Being (6500+ posts)

    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Woodland Hills, Los Angeles County, California, USA
    Posts
    9,607
    Rep Power
    4247
    I'm glad that the config file worked for you -- I haven't been using Bind in a while, so I wasn't sure if I had the syntax correctly .

    As for your question, there's no need to make changes to the config files -- just add the second IP to your box and then stop and restart Bind. By default, Bind listens on all available interfaces, so it'll pick up the changes when you restart it.
    Up the Irons
    What Would Jimi Do? Smash amps. Burn guitar. Take the groupies home.
    "Death Before Dishonour, my Friends!!" - Bruce D ickinson, Iron Maiden Aug 20, 2005 @ OzzFest
    Down with Sharon Osbourne

    "I wouldn't hire a butcher to fix my car. I also wouldn't hire a marketing firm to build my website." - Nilpo
  18. #10
  19. No Profile Picture
    Registered User
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    9
    Rep Power
    0

    got the PM ? thanks


    Thanks a ton.

    Scorpio.. Did you also get my PM ?

IMN logo majestic logo threadwatch logo seochat tools logo