#1
  1. No Profile Picture
    Junior Member
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Jun 2003
    Location
    ITALY
    Posts
    7
    Rep Power
    0

    Angry Name server problem!!!


    Hi,
    I have a DSL connection
    1 Desktop PC that is connected to a ruter (D-Link DSL 604+)
    and 2 laptops connected to the ruter wireless

    I have a pubblic IP 217.xxx.xxx.xxx
    and the 3 computers are setted as
    192.168.0.2 desktop OS win XP pro
    192.168.0.3 laptop 1 OS win home editions
    192.168.0.4 laptop 2 OS win home editions

    what i want to do is to host my web site on my desktop pc
    so..

    I have bought a domain name "my-site.com" registered 2 name servers
    "ns1.my-site.com"
    "ns2.my-site.com" and pointed both to my public IP address

    I have changed the desktop pc name to "my.site"
    I installed apache2 set the httpd.conf file to listen to port 80 and the name server to "my-site.com"
    and I have also set a Virtual host "my-site.com" since I'm planning to transfer to my computer a few other domain that I have and use the same IP that point different virtual host

    <VirtualHost *>
    ServerAdmin webmaster@my-site.com
    DocumentRoot ./htdocs/my-site
    ServerName my-site.com
    ServerAlias www.my-site.com * .my-site.com
    ErrorLog logs/my-site.com-error_log
    CustomLog logs/my-site.com-access_log common
    </VirtualHost>

    I set the ruter to open port 80

    I installed simple DNS plus and created the following records...

    name..................|Type.....| Data......................................|
    my-site.com........|SOA......| ns1.my-site.com [reg#######etc]
    my-site.com........|NS........| ns1.my-site.com
    my-site.com........|NS........| ns2.my-site.com
    my-site.com........|MX........| mail.my-site.com [10]
    my-site.com........|A...........| 192.168.0.2
    ftp.my-site.com...|A...........| 192.168.0.2
    mail.my-site.com.|A...........| 192.168.0.2
    ns1.my-site.com..|A...........| 192.168.0.2
    ns2.my-site.com..|A...........| 192.168.0.2
    www.my-site.com|CNAME..|my-site.com

    and at the end I have reversed
    my-site.com........|A...........| 192.168.0.2


    now on my LAN everything works just fine

    but on the internet I'm able to see my pages only if I type the Pubblic IP 217.xxx.xxx.xxx but not with http://my-site.com

    now if I do the nslookp I get

    default server: ns1.my-site.com
    address: 192.168.0.2

    >my-site.com
    default server: ns1.my-site.com
    address: 192.168.0.2

    Name: my-site.com
    address: 192.168.0.2

    can someone help me??? ,this is driving me nuts
    what do I do wrong????
    please feel free to e-mail me

  2. #2
  3. Banned ;)
    Devshed Supreme Being (6500+ posts)

    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Woodland Hills, Los Angeles County, California, USA
    Posts
    9,648
    Rep Power
    4248
    How about naming your real domain. You might want to read
    this article.
  4. #3
  5. No Profile Picture
    Junior Member
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Jun 2003
    Location
    ITALY
    Posts
    7
    Rep Power
    0
    oops sorry I never thought about that lol ...
    my domain is alexia-web.com and IP is 217.133.57.201 and ty for trying to help me I really apprecciate
  6. #4
  7. Banned ;)
    Devshed Supreme Being (6500+ posts)

    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Woodland Hills, Los Angeles County, California, USA
    Posts
    9,648
    Rep Power
    4248
    >> my-site.com........|A...........| 192.168.0.2
    You cannot set the address to 192.168.0.2, as this is a non-routable IP address. You need to set this to 217.133.57.201, same with ns1 and ns2 and the other records.

    For your internal network, you can probably make entries in your hosts file with the internal IP address. Do a search on this forum for "hosts file", if you're not sure of what to do with it.
  8. #5
  9. No Profile Picture
    Junior Member
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Jun 2003
    Location
    ITALY
    Posts
    7
    Rep Power
    0
    can I set only 1 record with 192.168.0.2 only for internal use??
    or do I have to use this host file??
    can you see my page if u type alexia-web.com??

    Is it possible that my ISP won't let me use my IP to make a server??? and if yes there is any way to go around it???? like ridirecting or something like that?
    Last edited by Rock; June 5th, 2003 at 06:02 PM.
  10. #6
  11. Banned ;)
    Devshed Supreme Being (6500+ posts)

    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Woodland Hills, Los Angeles County, California, USA
    Posts
    9,648
    Rep Power
    4248
    >> Is it possible that my ISP won't let me use my IP to make a server???
    The problem is in your DNS.

    >> can I set only 1 record with 192.168.0.2 only for internal use??
    You'd have to set a split horizon DNS setup. This is sort of tricky to set up, which is why I suggested that you use the hosts file on your internal server. If you're interested, this issue has been answered on this forum by freebsd, many times. Simply search this forum for "split horizon" to see some of the threads.

    >> can you see my page if u type alexia-web.com
    No I can't, because your DNS is set up incorrectly for now.
  12. #7
  13. No Profile Picture
    Junior Member
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Jun 2003
    Location
    ITALY
    Posts
    7
    Rep Power
    0
    ok I have changed all the A records to point to 217.133.57.201 instead of 192.168.0.2
    and I also set the hosts file
    127.0.0.1 alexia-web.com
    192.168.0.2 alexia-web.com
    192.168.0.2 www.alexia-web.com

    nslookup
    default server: alexia-web.com
    address: 127.0.0.1

    >alexia-web.com
    default server: alexia-web.com
    address: 127.0.0.1
    Name: alexia-web.com
    address: 217.133.57.201

    >217.133.57.201
    default server: alexia-web.com
    address: 127.0.0.1
    Name: alexia-web.com
    address: 217.133.57.201

    but still everything works only locally

    on the internet I can only see my page if I type 217.133.57.201
    but I can't if I type alexia-web.com

    I checked and rechecked for spelling mistakes very carefully
    and from the ns lookup everything seems set properly now
    or is there anything else I should do?
  14. #8
  15. No Profile Picture
    Registered User
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Jun 2003
    Location
    indonesia
    Posts
    17
    Rep Power
    0
    try to ask your dns(isp) administrator to delegate 'alexia-web.com' to your server 'ns1.alexia-web.com' running on ip address '217.133.57.201'. do the samething if you have another nameserver(slave dns). and if you want to publish your local hosting to the internet using the private ip...try 'portfwd-0.19.tar.gz'. by the way ...did you use 'bind'? why not 'djbdns'?
  16. #9
  17. No Profile Picture
    Junior Member
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Jun 2003
    Location
    ITALY
    Posts
    7
    Rep Power
    0
    what do u mean with dns(isp) ???

    my internet service provider (the one that gave me the IP 217.133.57.201 and wher I connect to for DSL line)

    or the one where I got the domain:
    alexia-web.com
    and registered the name server
    ns1.alexia-web.com that is pointed to 217.133.57.201????

    ps my server is on a win platform
  18. #10
  19. Banned ;)
    Devshed Supreme Being (6500+ posts)

    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Woodland Hills, Los Angeles County, California, USA
    Posts
    9,648
    Rep Power
    4248
    I tried querying your DNS servers, but it says that the connection was refused. Is your firewall getting in the way?
  20. #11
  21. No Profile Picture
    Junior Member
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Jun 2003
    Location
    ITALY
    Posts
    7
    Rep Power
    0
    well I have port 80 and 53 open any suggestions???

    I don't think so tho cause u can open the page with the IP address

    opps now that I think about it tho when u checked my computer might have been off

    I'm in (GMT +1 Italy) and my computer is usually on from 8am to midnight - 1 am.
    If u r online during this time try checking again
    Last edited by Rock; June 8th, 2003 at 11:58 AM.
  22. #12
  23. No Profile Picture
    Junior Member
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Jun 2003
    Location
    ITALY
    Posts
    7
    Rep Power
    0
    anybody can help me with this metter?
    please
  24. #13
  25. No Profile Picture
    Junior Member
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Brasil
    Posts
    2
    Rep Power
    0

    Name server problem!!!


  26. #14
  27. No Profile Picture
    Junior Member
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Brasil
    Posts
    2
    Rep Power
    0

    Name server problem!!!


  28. #15
  29. No Profile Picture
    Contributing User
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    50
    Rep Power
    12
    Did you open the DNS ports n your router

IMN logo majestic logo threadwatch logo seochat tools logo