#1
  1. No Profile Picture
    Registered User
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Help Setting Up Named Servers


    Hi, a little new to this. I'm trying to set up Bind on a VPS running windows server 2008 web edition and wondering if someone can walk me through a couple of steps.

    I've installed Bind and it is running.
    I have kevin-sandbox.com registered and also set up
    ns1.kevin-sandbox.com 173.0.140.65
    ns2.kevin-sandbox.com 173.0.140.137
    as child name servers with the registrar

    in named.conf I set up this zone
    zone "kevin-sandbox.com" IN {
    type master;
    file "zones/kevin-sandbox.txt";
    allow-transfer {173.0.140.137; };
    };

    and kevin-sandbox.txt is
    $TTL 86400
    kevin-sandbox.com. IN SOA ns1.kevin-sandbox.com. hostmaster.kevin-sandbox.com. (
    2012082301; Serial
    1H ; Refresh (change 1H to 6H in 3 days or so)
    1800 ; Retry (change to 1H in 3 days)
    2W ; Expire
    1D ); Minimum
    kevin-sandbox.com. IN NS ns1.kevin-sandbox.com.
    kevin-sandbox.com. IN NS ns2.kevin-sandbox.com.
    ns1.kevin-sandbox.com. IN A 173.0.140.65
    ns2.kevin-sandbox.com. IN A 173.0.140.137
    kevin-sandbox.com. IN A 173.0.140.65

    when I test this using intoDNS.com
    I get
    ERROR: One or more of your nameservers did not respond:
    The ones that did not respond are:
    173.0.140.137 173.0.140.65

    Can anyone see what I have wrong?
    Thanks
    Kevin
  2. #2
  3. No Profile Picture
    Registered User
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Toronto
    Posts
    9
    Rep Power
    0
    Hi Kevin,

    Code:
    dig @173.0.140.137 kevin-sandbox.com
    ; <<>> DiG 9.6-ESV-R4-P3 <<>> @173.0.140.137 kevin-sandbox.com 
    ; (1 server found) 
    ;; global options: +cmd ;; connection timed out; no servers could be reached
    Seems like either:

    - DNS is not running (nothing listening on udp/53)
    - Firewall is blocking udp/53
    Last edited by hiker; August 24th, 2012 at 05:24 PM. Reason: Removed Fake Sig
  4. #3
  5. No Profile Picture
    Contributing User
    Devshed Regular (2000 - 2499 posts)

    Join Date
    May 2004
    Location
    surfing the interwebz
    Posts
    2,408
    Rep Power
    2004
    I'm getting a response from ns1.centexserver.com at IP 173.0.131.251. That NS shows that your public IP for the domain is 173.0.140.137. However, there seems to be a 2nd NS listed (173.0.135.246) that is not responding; possibly a firewall issue.

IMN logo majestic logo threadwatch logo seochat tools logo