#1
  1. No Profile Picture
    Registered User
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Unhappy FORM works with GET, but not POST


    Hi,

    I have a form which quite happily works locally on my laptop in both WAMP & XAMPP.

    When I use method="post" the values get transfered ok, and likewise the same when I use method="get".

    However, when I run the same form on a Windows 2008 Server it works fine with the method="get" (As expected, I can see the values in the URL), but fails to transfer any values when using method="post" i.e.

    Wamp = Both "post" & "get" work without a problem.

    XAMPP = Both "post" & "get" work without a problem.

    Server = Only "get" works. "Post" fails to tranfer any values.

    The fact that the form works ok on my laptop when using WAMP or XAMPP leads me to suspect that the Windows Server needs to be configured to allow the use of "post" in forms, or at least to allow form values to be passed i.e. like global variables.

    However, I'm not sure if this thinking is correct or whether I simply need to enable something on the server.


    The FORM:

    <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
    <html lang="en" >
    <head>
    </head>
    <body>
    <FORM action="test.php" method="post">
    <P>
    First name: <INPUT type="text" name="firstname"><BR>
    Last name: <INPUT type="text" name="lastname"><BR>
    email: <INPUT type="text" name="email"><BR>
    <INPUT type="radio" name="sex" value="Male"> Male<BR>
    <INPUT type="radio" name="sex" value="Female"> Female<BR>
    <INPUT type="submit" value="Send"> <INPUT type="reset">
    </P>
    </FORM>
    </body></html>


    The TEST.PHP File

    <?php
    echo "POST: ";
    var_dump( $_POST );
    echo "GET: ";
    var_dump( $_GET );
    ?>

    VAR_DUMP ( $_POST ); confirms that the array is empty

    Any guru out there know the answer?

    Many thanks,

    Pete
  2. #2
  3. No Profile Picture
    Registered User
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Nov 2013
    Location
    Portugal
    Posts
    24
    Rep Power
    0
    So the error appears when you are trying to retrieve or you send the values?

IMN logo majestic logo threadwatch logo seochat tools logo