#1
  1. No Profile Picture
    Registered User
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    17
    Rep Power
    0

    Where to put javabean?


    Hi All,

    I am testing with a really simple bean and jsp page, but I can't seem to get the bean to work. I placed the class file in the following directory:
    C:\Program Files\Apache Group\Tomcat 4.1\webapps\ROOT\WEB-INF\classes

    and I get these errors:

    Generated servlet error:
    [javac] Since fork is true, ignoring compiler setting.
    [javac] Compiling 1 source file
    [javac] Since fork is true, ignoring compiler setting.
    [javac] C:\Program Files\Apache Group\Tomcat 4.1\work\Standalone\localhost\_\multizone_jsp.java:41: cannot resolve symbol
    [javac] symbol : class MultiZoneBean
    [javac] location: class org.apache.jsp.multizone_jsp
    [javac] MultiZoneBean zones = null;
    [javac] ^
    [javac] C:\Program Files\Apache Group\Tomcat 4.1\work\Standalone\localhost\_\multizone_jsp.java:43: cannot resolve symbol
    [javac] symbol : class MultiZoneBean
    [javac] location: class org.apache.jsp.multizone_jsp
    [javac] zones = (MultiZoneBean) pageContext.getAttribute("zones", PageContext.SESSION_SCOPE);

    What am I doing wrong? Where else would I place the bean?

    Thanks,
    Julie
  2. #2
  3. No Profile Picture
    Contributing User
    Devshed Regular (2000 - 2499 posts)

    Join Date
    Jan 2003
    Location
    No es importante
    Posts
    2,065
    Rep Power
    14
    In the webproject create a folder called web-inf, then create a classes folder. Place the class file in that directory and see what happens.
  4. #3
  5. No Profile Picture
    Registered User
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    17
    Rep Power
    0
    Hi victorpendleton,

    I realized that my code probably didn't work for two reasons:

    1. I didn't put the bean in a package and in a separate folder under webapps. I didn't know that I have to.

    2. Tomcat was messed up. I made the above changes and it still didn't work. I tried tackling it again a few hours later and it worked! And there were no code changes, so I don't know what happened.

    Thanks for your reply!!!

    -julie
  6. #4
  7. No Profile Picture
    Contributing User
    Devshed Regular (2000 - 2499 posts)

    Join Date
    Jan 2003
    Location
    No es importante
    Posts
    2,065
    Rep Power
    14
    Good to hear. Let us know if you have any more questions.

IMN logo majestic logo threadwatch logo seochat tools logo