#1
  1. No Profile Picture
    Registered User
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    8
    Rep Power
    0

    Problem with ldap_get_values


    Code:
    	
    	int tam,n_error;
    	char buf[500],DN[500],contrassenya[500], error_l[500];
    	char **tmp_buf;
    	char *atr[]={"commonName","surname",NULL};
    	LDAP *tmp_resp;
    	LDAPMessage *res,*res_p;
    ...
    ...
    ...
    
    
    if(tmp_resp!=NULL)
    	{
    		if((n_error=ldap_simple_bind_s(tmp_resp,DN,contrassenya))!=LDAP_SUCCESS)
    		{
    			close(sock);
    			printf("%s",DN);
    			printf("%s",contrassenya);
    			printf("Failure\n");			
    			return -1;
    		}
    		else
    		{
    			tam=sprintf(buf,"Correctament Autentificat\n");
    			write(sock,buf,tam);
    
    			if(ldap_search_s(tmp_resp, DN, LDAP_SCOPE_BASE, "(ObjectClass=*)",
    			atr, 0, &res)==LDAP_SUCCESS)
    			{
    				
    				if((res_p=ldap_first_entry(tmp_resp, res))!=NULL)
    				{
    					if((tmp_buf=(ldap_get_values(tmp_resp,res_p,(char*)&atr)))!=NULL)
    					{	/*Anem copiant els valors a la Taula*/
    						strcpy(taula_global[MAX].full_name,(char*)(&tmp_buf));
    						taula_global[MAX].sock_name=sock;
    						MAX++;
    						if(MAX==50)MAX=0;
    						printf("Usuari Afegit a Taula\n");
    
    						if(ldap_unbind(tmp_resp)==LDAP_SUCCESS)
    							return 0;
    						else
    							printf("Error al fer unbind\n");
    					}
    					else
    						printf("Error al afegir a la Taula\n");
    				}
    				else
    					printf("Error al Obtenir valors\n");
    			}	
    			
    			else
    				printf("La entrada no s'ha trobat\n");
    		}
    	}
    I am doing a small job for the University and I have a problem when trying to get the values from the LDAP query I have previously done. Basically, the problem is that the function ldap_get_values returns NULL...
    Any hints on what I am doing wrong ?

    Thanks in Advance.
    Last edited by ourumov; March 19th, 2004 at 02:11 PM.
  2. #2
  3. No Profile Picture
    Registered User
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    8
    Rep Power
    0
    I found the problem...changed commonName to cn and surname to sn and it worked. Anyways, thanks.

IMN logo majestic logo threadwatch logo seochat tools logo