#1
  1. No Profile Picture
    Registered User
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    San Antonio
    Posts
    6
    Rep Power
    0

    Intel P4 Mobo Won't Boot XP HD?


    I just replaced my Intel P3 mobo with an Intel P4 mobo (D845PESV). I had 2 hard drives in the case before, one was an old 10GB with Win98SE on it, and the other was my boot drive with Win XP on it (master). But even though the board fires up nicely and gives me the satsifying Intel P4 logo screen, it won't boot up to the hard drive with XP on it. If I hook both drives up as it was set up before, it tries to boot to the win 98SE disk only. Is there something that I am not doing? Why won't it boot to my XP disk (WITH ALL MY STUFF ON IT)?

    Thanks.

    Ken
  2. #2
  3. No Profile Picture
    Contributing User
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    221
    Rep Power
    11
    I tried that. It doesn't work. Changing the Mobo changes all the little settings, you know those DMA, IRQ, memory location type of things. Maybe there's a way to change Mobo and keep the same HD but I could never figure it out. I had to reinstall the O/S. Did you get a "you've changed the hardware" error?
  4. #3
  5. No Profile Picture
    Registered User
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    12
    Rep Power
    0
    You will have to repair windows xp, because when a mobo is changed windows xp will block access to it by restarting your pc countinously you will have to boot from the windows xp cd and re-install windows, whcih mobo do you have , if its powered or built by SIS or ECS you will have problems

IMN logo majestic logo threadwatch logo seochat tools logo