#1
  1. No Profile Picture
    Registered User
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Audio Device Missing!..Plz help!


    Hello...
    Am using an IBM thinkpad version R50e.. just some couple of days back my sound disappeared all of a sudden, all i do hear is an occasional "beep" frm my speakers.Under the device manager i do see 1)audio codecs 2)legacy audio drivers 3)legacy video capture device 4)media control device 5)video codecs . But in the control panel under the sound option, there is no sound device being identified... I have no idea if its the fault with my sound card or is it the driver also where do i get the proper driver from??(i tried MS and ibm sites but in vain)...
    If anybody could be of any help.. my sincere thanx to them in advance...
  2. #2
  3. Providing fuel for space ships
    Devshed Supreme Being (6500+ posts)

    Join Date
    Mar 2004
    Location
    nr Edinburgh, Scotland
    Posts
    14,382
    Rep Power
    3848
    Hi soul_mate and welcome to Dev Shed.

    It could be an issue with the sound card. Have you checked to make sure it is enabled in the BIOS ?

    You can get the drivers from the Lenovo site, here.
    The No Ma'am commandments:

    1.) It is O.K. to call hooters 'knockers' and sometimes snack trays
    2.) It is wrong to be French
    3.) It is O.K. to put all bad people in a giant meat grinder
    4.) Lawyers, see rule 3
    5.) It is O.K. to drive a gas guzzler if it helps you get babes
    6.) Everyone should car pool but me
    7.) Bring back the word 'stewardesses'
    8.) Synchronized swimming is not a sport
    9.) Mud wrestling is a sport
  4. #3
  5. No Profile Picture
    Registered User
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    3
    Rep Power
    0
    Hi..
    i wud be glad if u lemme know how do i check that...
    but since i ve never formatted or cleaned my system, how cud it be disabled in the bios all of a sudden?
    Heres my system configuration
    Mainboard : IBM 1834BWG
    Chipset : Intel i855GM
    Processor : Intel Pentium M 725 @ 1600 MHz
    Physical Memory : 256 MB
    Video Card : Intel Corporation 82852GM/GME/GMV/PM, 855GM/GME Montara Integrated Graphics Device
    Hard Disk : HTS424040M9AT00 (40 GB)
    DVD-Rom Drive : HL-DT-ST RW/DVD GCC-4241N
    Monitor Type : IBM - 142 inches
    Network Card : Intel Corporation PRO/Wireless 2200BG Network Connection
    Network Card : Intel Corporation 82801DB (ICH4) PRO/100 VE Network Connection
    Operating System : Microsoft Windows XP Professional 5.01.2600 Service Pack 2
    DirectX : Version 9.0c (March 2006)
  6. #4
  7. Providing fuel for space ships
    Devshed Supreme Being (6500+ posts)

    Join Date
    Mar 2004
    Location
    nr Edinburgh, Scotland
    Posts
    14,382
    Rep Power
    3848
    Did you have a look at the site that I linked to above ? There is a lot of handy information on that site, with manuals and drivers.

    A lot of systems enter the BIOS in different ways, this link tells you how to enter your BIOS - yours is the top one. It has this :
    Originally Posted by Thinkpad Site
    Press the blue Access IBM button when the message "To interrupt normal startup, press the blue Access IBM button" is displayed to enter the ThinkVantage Productivity Center, then select Start setup utility to open the BIOS Setup Utility.
    The No Ma'am commandments:

    1.) It is O.K. to call hooters 'knockers' and sometimes snack trays
    2.) It is wrong to be French
    3.) It is O.K. to put all bad people in a giant meat grinder
    4.) Lawyers, see rule 3
    5.) It is O.K. to drive a gas guzzler if it helps you get babes
    6.) Everyone should car pool but me
    7.) Bring back the word 'stewardesses'
    8.) Synchronized swimming is not a sport
    9.) Mud wrestling is a sport
  8. #5
  9. No Profile Picture
    Registered User
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    3
    Rep Power
    0
    yes i entered the IBM bios utility... but theres no option in it regardin the sound device!!??
    and also i downloaded the driver from the lenovo site you suggested... Following the instructions i installed the driver, but its weird that once after the installation is complete it displays an error that "driver not found!,reboot and try again"...
    SOS!!

IMN logo majestic logo threadwatch logo seochat tools logo