#1
  1. No Profile Picture
    Member
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Apr 2000
    Location
    thane
    Posts
    50
    Rep Power
    0
    sir
    i'm successfully running PHP3.0.16+MySQL+apache 1.3.12 on windows 95

    now i have created some databases like ranjeet,localdb etc..

    but when i execute command

    >mysql -uroot -p[mypass] DbName <schema

    on command propmt i get
    database DbName not found error

    while the same command works fine on my linux machine ...why this is so.??

    i can use that db n manually create tables but i want automatic way (rather i'm lazy)

    actually database which i'm gonna design contains very large tables ..i mean there are large no of fields present in the DB ..
    which i don't want to type

    pls help me

    ranjeet
  2. #2
  3. No Profile Picture
    Contributing User
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Jun 1999
    Location
    Seattle
    Posts
    133
    Rep Power
    15
    Does the database exist on your Windows box? If not, that's the reason you're getting the error. Include a CREATE DATABASE line in your schema file or create the database manually prior to loading the schema.

    Don
  4. #3
  5. No Profile Picture
    Member
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Apr 2000
    Location
    thane
    Posts
    50
    Rep Power
    0
    yes
    sir the database is present there allready..

    ranjeet

Similar Threads

  1. Win95 Direct Cable Networking
    By lionhearted2 in forum Windows Help
    Replies: 1
    Last Post: January 31st, 2003, 11:42 AM
  2. sessions working, then not working?
    By Xion in forum PHP Development
    Replies: 13
    Last Post: August 1st, 2002, 03:07 PM

IMN logo majestic logo threadwatch logo seochat tools logo