#1
  1. No Profile Picture
    Junior Member
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Jan 2000
    Posts
    3
    Rep Power
    0
    Hi everyone, as the topic says, I'm having trouble figuring out why when I try to connect to a mysql database through a php script, I get an error message saying ~"Fatal error: there was an error loading php3_mysql.dll on line X" Now, before you tell me that I need to edit my php.ini file, I have already done that, every possible way including with and without spaces, trailing slash, no trailing slash, slashes going the other way, etc. The code I'm using to connect is a simple:

    <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana,Arial,Helvetica">code:</font><HR><pre>
    $db = mysql_connect("localhost", "root");

    as well as

    $db = mysql_real_connect("localhost", "root");
    [/code]

    With mysqld running and logged in of course. I also tried to use a script I found at phpbuilder.com that manually loads the dll but it gives me a "device attached to the system is not functioning properly" error. Here's the code for that.

    <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana,Arial,Helvetica">code:</font><HR><pre>
    <?
    // This script snippet is used because
    // MySQL drivers does not seem to load,
    // Therefore I use this included
    // All it does is load the MySQL DLL file
    // Jocke Selin (jocke@selincite.com)
    // 1999-10-29
    // Version 1.0.0.alpha
    // Include it with this statement
    // require("myloader.php3");
    // Note that if your page will use
    // HTTP header redirections, you
    // Have to comment out the first print
    // Statement (No output before header).

    // The DLL file name
    $MySQLModName = "php3_mysql.dll";

    if (dl("$MySQLModName"))
    {
    Print("<!-- $MySQLModName Loaded! - MyLoader by Jocke Selin (jocke@selincite.com) -->");
    }
    else
    {
    Print("Failed To Load $MySQLModName !!");
    }
    ?>
    [/code]


    If anyone knows any other way to trouble shoot this please let me know, have been pulling my hair out for 2 days because of it.


    TIA,
    Justin
  2. #2
  3. No Profile Picture
    Junior Member
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Jan 2000
    Location
    Beijing,PRC
    Posts
    7
    Rep Power
    0
    Just download php_3.0.14 and reinstall , I think everything would be OK after that.
    I've met the same problem and solved it by that.
  4. #3
  5. No Profile Picture
    Junior Member
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Jan 2000
    Posts
    3
    Rep Power
    0
    Yeah, I got it by using 3.0.11.

    Thanks,
    Justin

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: August 7th, 2004, 09:53 PM
  2. w3c strict errors (10), css, and js questions
    By WorldBuilder in forum CSS Help
    Replies: 12
    Last Post: November 6th, 2003, 04:48 AM
  3. compile vhosts
    By the-griff in forum Linux Help
    Replies: 0
    Last Post: November 5th, 2003, 08:07 PM
  4. Statically linking to the sentinelLM library
    By Citizen_M in forum C Programming
    Replies: 2
    Last Post: October 16th, 2003, 10:41 AM
  5. Apache2 and error handling
    By V@no in forum Apache Development
    Replies: 1
    Last Post: September 25th, 2003, 11:39 AM

IMN logo majestic logo threadwatch logo seochat tools logo