#1
  1. No Profile Picture
    Contributing User
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    34
    Rep Power
    12

    Novice Netwoking Help


    Hey All, Ok, let me start by explaining the I have 3 pc's with XP Pro installed on each machine.
    My problem is that one of the computers (CLIENT), when i "SEARCH FOR COMPUTER", the HOST/MASTER computer is displayed, but i am unable to acces the contents of the computer..... it comes up with some message about not having permission and unable to find location, also im unable able to access the internet. but i am able to gain acces 2 another CLIENT computer on the network" from this machine. (which rules out cable or hub/pci adaptor problems)


    The xp firewall is disabled, have run the network wizard mutiple times.

    Will be glad of any help/advice from anyone

    Many thanks.

    p.s Hope that makes sence to you all.
  2. #2
  3. No Profile Picture
    Contributing User
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    34
    Rep Power
    12
    Problem sorted!!!! 8)

    Cheers anyway
  4. #3
  5. No Profile Picture
    Contributing User
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Aug 2003
    Posts
    33
    Rep Power
    12
    howd u fix it?
  6. #4
  7. No Profile Picture
    Contributing User
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    34
    Rep Power
    12

    TO Venom908


    I did somthing real dumb, I had my master computer connected to the uplink port andd my other two computers connected to ports 1 & 2.

    I corrected this problem by pluging my master computer to port 1 and my other two computer to ports 2 & 3.

    Hope you have not made the same mistake as me. $)

    Good luck mate

    PORTS
    --------------------------------------------------------------------
    X5 X4 X3 X2 X1 UPLINK*
    ===== ===== ===== ===== ===== =====
    [ ] [ ] [ ] [ ] [ ] [ ]
    ===== ===== ===== ===== ===== =====
    * HUB 2 HUB <---------->
    --------------------------------------------------------------------
  8. #5
  9. No Profile Picture
    Grumpier old Moderator
    Devshed Supreme Being (6500+ posts)

    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    14,449
    Rep Power
    4539
    I did somthing real dumb, I had my master computer connected to the uplink port andd my other two computers connected to ports 1 & 2.
    I've done that

IMN logo majestic logo threadwatch logo seochat tools logo