#1
  1. No Profile Picture
    Contributing User
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Sep 1999
    Location
    Denmark
    Posts
    83
    Rep Power
    15
    Ok, I have done this a 100 times, but this time.....
    Setting up php3 and apache on a win98.

    Apache was not a problem, but when I try to access a php3 file I recive this:

    Not Found
    The requested URL /php/php.exe/no1/view_message.php3 was not found on this server.

    Apache/1.3.12 Server at 127.0.0.1 Port 80

    -----------------

    My configuration is this:

    apache is located in:
    c:angiesapache
    php in:
    c:angiesphp

    In the httpd.conf I alterd these lines:

    ServerRoot "c:/angies/apache"

    DocumentRoot "c:/angies/html/"

    # This should be changed to whatever you set DocumentRoot to.
    #
    <Directory "c:/angies/html/">

    UserDir "c:/angies/html/"

    Alias /icons/ "c:/angies/icons/"

    ScriptAlias /php3/ "c:/angies/php/"

    <Directory "C:/angies/cgi-bin">
    AllowOverride None
    Options None
    </Directory>

    AddType application/x-httpd-php3 .phtml
    AddType application/x-httpd-php3-source .phps
    AddType application/x-httpd-php3 .php3

    Action application/x-httpd-php3 "/php/php.exe"

    ----------------

    In php.ini:

    ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    ; Paths and Directories ;
    ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    include_path =
    doc_root = c:/angies/html/
    user_dir = c:/angies/html/
    ;upload_tmp_dir =
    upload_max_filesize = 2097152
    extension_dir = c:/angies/php/


    --------------------------------------------

    I have moved the *.dll files to the windowssystem directory, leaving the ones starting with php_ in the php directory.
    I have moved the php.ini to the windows directory.

    --------------------------------------------

    This shold work, but it dos not.

    -anyone?-

    ------------------
    regds..
    -ulrik-

  2. #2
  3. No Profile Picture
    Apprentice Deity
    Devshed Loyal (3000 - 3499 posts)

    Join Date
    Jul 1999
    Location
    Niagara Falls (On the wrong side of the gorge)
    Posts
    3,237
    Rep Power
    19
    I believe you need to change this:

    Action application/x-httpd-php3 "/php/php.exe"

    to

    Action application/x-httpd-php3 "php3"

    since you've used the script alias.

    Of course, it's been awhile... I might be wrong.
  4. #3
  5. No Profile Picture
    Contributing User
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Sep 1999
    Location
    Denmark
    Posts
    83
    Rep Power
    15
    No it dos not work!

    this is my new reply:

    Bad Request
    Your browser sent a request that this server could not understand.
    Invalid URI in request GET /angies/view_message.php3 HTTP/1.1
    ------------------------------------------
    Apache/1.3.12 Server at 127.0.0.1 Port 80

IMN logo majestic logo threadwatch logo seochat tools logo