#1
  1. No Profile Picture
    Contributing User
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    105
    Rep Power
    11

    qmail and tcpserver errors


    My company uses qmail on a Solaris 8 server. Sendmail is not running. We have been getting this error over and over.

    smtp: [ID 748625] mail.info] tcpserver: fatal:unable to bin: address already in use

    A ps indicates tcpserver is started by qmail processes but their helpdesl is of no help. This message repeats and repeats constantly.

    Any ideas what could cause it?

    Thanks
    Christine
  2. #2
  3. No Profile Picture
    Contributing User
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    India
    Posts
    61
    Rep Power
    11
    http://msgs.securepoint.com/cgi-bin/...l0202/399.html

    http://www.kurup.com/blog/archive/2003/06/29/

    These two links may have the solutions for your problem, See whether there is any trailng & in your scripts. Then replace that with the exec

    Hope this will help to solve the problem

    Cheers
    Regards
    JK
  4. #3
  5. No Profile Picture
    Contributing User
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    105
    Rep Power
    11
    I have qmail on a Solaris 2.8 Ultra 10.

    I can't login on a console screen remote as any user is ok.

    An fuser shows that qmail uses /dev/console, lots. I"ve killed all other ttymon processes.

    Is it qmail? What can I kill and whats the impact?

    Thanks

IMN logo majestic logo threadwatch logo seochat tools logo