#1
  1. No Profile Picture
    Junior Member
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Feb 2003
    Posts
    2
    Rep Power
    0

    Question Question about serial port control


    Hi,

    I'm trying to use the MSComm control in order to communicate with a device through serial port. I'm sure this device works because I can check it with hyperterminal.
    The problem appears when I send a command to the device with the MSComm's property Output and if I try to read the device's answer with MSComm's property Input, I read the command I sent before, so it seems as the Input and Output buffer were the same.
    I tried to introduce a timing between the Output command and the answer of the device and the read was an empty string.

    Any idea?
    Thanks in advance.
  2. #2
  3. No Profile Picture
    Contributing User
    Devshed God 1st Plane (5500 - 5999 posts)

    Join Date
    Oct 2000
    Location
    Back in the real world.
    Posts
    5,966
    Rep Power
    191
    Are you accessing a modem? use "ATE0" to disable command echoing...
  4. #3
  5. No Profile Picture
    Junior Member
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Feb 2003
    Posts
    2
    Rep Power
    0

    Smile serial port control


    Thanks for the info but the device is not a modem. I have tried to communicate with this device through OnComm event but the results were the same as previous, it means not able to communicate.

    Help.

    Jose.

IMN logo majestic logo threadwatch logo seochat tools logo