#1
  1. No Profile Picture
    Contributing User
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Nov 2000
    Posts
    109
    Rep Power
    14

    Modem stops working after 10 mins


    I have XP, and everything was fine for months then suddenly my modem started to freeze or lock up after 10 minutes of connection. I haven't installed anything dodgy recently and haven't changed any settings.

    I've queried the modem and get a response, basically everything works fine after connection (on a dial up) and I can browse for the first 5 or ten minutes, then everything goes dead I get DNS errors on my requested pages and when I look at my connection status now data is being processed.


    does anyone know what's causing this or can point me in the right direction.
  2. #2
  3. No Profile Picture
    Contributing User
    Devshed God 1st Plane (5500 - 5999 posts)

    Join Date
    Oct 2000
    Location
    Back in the real world.
    Posts
    5,966
    Rep Power
    190
    could be many reasons. the three most common imho are:
    - your modem is overheating and going to break very soon.
    - your provider is crappy
    - you got a virus or similar.
  4. #3
  5. Contributing User
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Manchester, UK
    Posts
    80
    Rep Power
    14
    i developed a problem with a USB ADSL modem after i installed a second CPU.

    after a few minutes the machine would give me BSOD

    turns out that windows has a problem with certain USB controllers when using the multi CPU HAL.
    Robert.

IMN logo majestic logo threadwatch logo seochat tools logo