#1
  1. No Profile Picture
    Contributing User
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Dec 2001
    Location
    Pakistan
    Posts
    31
    Rep Power
    13

    Unhappy problem with xml-rpc under windows


    hello ... I am using Edd Dumbill's implementation of xml-rpc .... now when I try my code on Win 2k with IIS5, I get following error

    Fault : Code : 2
    Reason : Invalid return payload: enabling debugging to examine incoming payloadXML error: xml processing instruction not at start of external entity at line 5

    exactly same code runs perfectly on RH 7.2 with apache. So i guess that the problem with IIS ....

    thanx in anticipation
  2. #2
  3. No Profile Picture
    Slacker
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Feb 2001
    Location
    Sweden
    Posts
    76
    Rep Power
    14
    IIS isn't really my thing, but doesn't this error "xml processing instruction not at start of external entity at line 5" hint that something is wrong with line 5? Seems it is missing processing instructions, or they are put in the wrong place.

    As I said though... IIS isn't my strong side so maybe I'm missing some common error with IIS that cause this error, but scince none had answered your post, I thought I'd at least make try to point in the right direction


    //Fjodor
  4. #3
  5. No Profile Picture
    Contributing User
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Dec 2001
    Location
    Pakistan
    Posts
    31
    Rep Power
    13
    as I told you, exactly same code runs perfectly on linux ... so problem must be with windows.
  6. #4
  7. Contributing User
    Devshed Intermediate (1500 - 1999 posts)

    Join Date
    Oct 2001
    Location
    New Zealand
    Posts
    1,774
    Rep Power
    24
    Don't want to say there's nothing wrong with Windows but it could be that the implementation for Windows works in a different way. You could be using some platform specific call. Couldn't tell though without knowing what line 5 is.

    The only thing I could find was that this fault message means the error is generated by client, not server code, and that the server returned something it couldn't understand. So work from that.
  8. #5
  9. No Profile Picture
    Contributing User
    Devshed Newbie (0 - 499 posts)

    Join Date
    Dec 2001
    Location
    Pakistan
    Posts
    31
    Rep Power
    13
    I have debugged it and server receives proper parameter, processes them, forms response xml doc and sends it but on client site I get this problem... well I have code in office, so can't send it now ... well as much as i remember theres no problem with xml ... it is well formed ... and xml spy and IE does not find any error in it.

IMN logo majestic logo threadwatch logo seochat tools logo